Tällaisista häistä haaveilen: vuodenaika, häämekko, mistä karsisin…

Häistä haaveileminen on ihanaa. Vuosien varrella olen haaveillut päivästä, jolloin minäkin pääsisin naimisiin. Vaikka moni asia on vielä auki, minulla on jonkinlainen käsitys siitä, minkälaiset häät haluan ja mitkä asiat ovat minulle tärkeitä. 

Isot vai pienet? 

Tämä on vaikea kysymys! Ensinnäkin: miten määritellä isot ja pienet? 

Ennen olisin kallistunut isojen häiden puoleen. Minulla on paljon ystäviä, ja kun lähden ajattelemaan, kenet haluan häihini, lista vain jatkuu ja jatkuu. 

Nykyään haaveilen pienistä ja intiimeistä häistä. Korona-aikana olen laskenut, että ketkä tulisivat häihini, jos paikalla saisi olla esimerkiksi alle kuusi tai alle kymmenen henkilöä. Todennäköisesti silloin, kun oma vuoroni koittaa, rajoitukset ovat jo hellittäneet, mutta ajatusleikki on saanut oivaltamaan, että ikimuistoiset häät voivat olla hyvinkin pienimuotoiset. 

Olen myös pohtinut ajatusta, jossa häihin tulisivat pelkästään lähisukulaiset, ja myöhemmin kavereille järjestetään omat, erilliset juhlat. Saatan olla kallistumassa tähän vaihtoehtoon, kuitenkin ottaen itse hääpäivään mukaan pari läheisintä ystävää. 

Mikä vuodenaika? 

Koska minulla naimisiinmeno merkitsee yhteisen elämän aloittamista enemmän kuin häitä, en valitse hääpäivääni sen mukaan, että saisin pitää juhlat tiettynä vuodenaikana. 

Kesä on romanttinen vuodenaika, ja silloin voisi mennä naimisiin kauniisti ulkona. Toisaalta jokaisessa vuodenajassa on omat kauneutensa, ja häät voisi olla kiva pitää sen tyypillisimmän sesongin ulkopuolella. 

 Viime aikoina olen innostunut uuden vuoden häistä, joissa päästäisiin nauttimaan ilotulituksista ja tähtisädetikuista. Uutena vuotena kaikki haluavat juhlia ja pitää hauskaa, ja vuoden voisi aloittaa kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä avioparina. 

Millaisessa ympäristössä? 

Varsinkin, jos hääni olisivat kesällä, luonto tulisi olemaan isossa osassa häitäni. Rakastan esimerkiksi tunnelmaa järven ja meren rannassa. Myös metsä ja muut luontoympäristöt ovat minulle mieleen. 

Muina vuodenaikoina hääpaikka voisi olla kaupungissa, jolloin paikkaan olisi helppo saapua julkisilla kulkuneuvolla. Talvella olisi ihana juhlia korkealla kattohuoneistossa, jossa seinät olisivat lasia ja näkisi ulos. 

Häät voisivat olla joko kotikaupunkini Turun tai opiskelukaupunkini Tampereen lähistöllä. 

Millaisen häämekon haluat? 

Häämekko on asia, joka minua kiinnostaa ehkä vähiten. Haluan näyttää kauniilta hääpäivänäni, mutta en ole koskaan haaveillut tietynlaisesta mekosta. Tyylini arjessa on melko yksinkertainen, joten uskon viihtyväni myös häissäni melko yksinkertaisessa ja klassisessa häämekossa. Vuodenaika tietysti vaikuttaa tähän myös. 

Haluan hääpäivänäni ehdottomasti laittautua ammattikampaajalla ja -meikkaajalla. En osaa itse meikata tai laittaa hiuksia, joten tämän ehdottomasti ulkoistan jollekin asiansa osaavalle. Rakastan sitä, että näytän kauniilta ja saan huomiota osakseni. 

Kuinka kauan haluat suunnitella häitä? 

Jos rehellisiä ollaan, häistä ollaan jollain tasolla haaveiltu jo vuosia. Voisi puhua jopa suunnittelusta. 

Aktiivisesti (kosinnasta hääpäivään) en kuitenkaan suunnittelisi häitä kauempaa kuin vuoden. Tuskin edes sitä. Olen nähnyt monia häitä, jotka on suunniteltu muutamassa kuukaudessa. 

Ymmärrän, miksi jotkut suunnittelevat häitään pitkään, mutta itselleni ei ole tärkeää saada esimerkiksi tiettyä vihkikirkkoa tai häitä, jotka ovat viimeistä yksityiskohtaa myöten hiotut. Itse haluan yksinkertaisesti vain naimisiin. 

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? 

Kaikista tärkeintä on jakaa hääpäivä niiden ihmisten kanssa, jotka ovat minulle kaikkein tärkeimpiä. Haluan panostaa omaan ja läheisten jaksamiseen hääpäivänä ja sitä ennen: en halua tunkea päivää liian täyteen, vaan jättää reilusti tilaa läsnäololle ja nautiskelulle. 

Haluan, että häissä on hyvää ruokaa ja vierailla on hauskaa. Yleensä livemusiikki auttaa tunnelman luomisessa. Lisäksi haluan muistoksi hyviä kuvia päivästä, joten myös valokuvaajaan aion panostaa. 

Mistä asioista voisit karsia? 

En usko, että kovin moni muistaa jälkikäteen, millaiset pöytäkoristeet häissä on ollut. Vaikka kaunis hääpaikka on tärkeä, en aio kuluttaa aikaani pohtimalla koristeita loputtomiin. 

Lisäksi minulla on kokemusta siitä, että kaikki hukkaavat hääkutsunsa, joten harkitsen vahvasti vain sähköisten kutsujen lähettämistä. Toisaalta kauniisti tehty hääkutsu voi olla iso osa vieraan hääkokemusta, joten tästä en ole vielä täysin varma. 

En myöskään halua, että kaasot ja morsiusneidot pukeutuvat tiettyyn väriin. Vaikka se näyttää hienolta Pinterestissä, itse arvostan helppoutta kaikessa mahdollisessa. 

Miten oma persoonasi tulee näkymään tulevissa häissäsi? 

Olen lämminhenkinen ihminen, joten uskon häideni olevan tapahtuma, jossa kaikki tuntevat itsensä rakastetuiksi ja tervetulleiksi. 

Kirjoitan sekä työkseni että vapaa-ajalla, ja tämä näkyy ainakin tämän hääblogin muodossa. Ehkä toimittaja-ammattini tai partioharrastukseni tulevat myös näkymään jollain tavalla. Joskus näin Pinterestissä idean aidon sanomalehden näköisistä “hääsanomista”, ja se oli mielestäni hauska ja persoonallinen keksintö! 

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Tällaisista häistä haaveilen: vuodenaika, häämekko, mistä karsisin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s