Miten olla läsnä häissä? 

Läsnäolon vastakohta on usein kiire. Kun meillä on kiire, emme todella ole läsnä tässä hetkessä, vaan ajatuksissamme jo mietimme seuraavaa paikkaa, jossa meidän tulisi olla pian. 

Itse pyrin elämään läsnäolevaa elämää. Pyrin välttämään kiirettä ja suunnittelemaan aikatauluni niin väljäksi, ettei minun tarvitse koskaan olla miettimässä, että saataisiinpa tämäkin hoidettua äkkiä. Joskus toki epäonnistun, mutta pääasiassa olen kyennyt luomaan elämästäni tällaista. 

Tahdon olla läsnä

Omissa häissäni haluan erityisesti olla läsnä. Haluan nauttia päivän jokaisesta hetkestä: laittautumisesta, vihkimisestä, valokuvauksesta, juhlista sekä kahdenkeskeisestä ajasta sen henkilön kanssa, jolle sanon tuona päivänä “tahdon”. 

Yksi keskeinen keino tietenkin on luoda hääpäivän aikataulu tarpeeksi väljäksi, ettei tarvitse kiirehtiä. Kaikelle tulisi varata tarpeeksi aikaa, eikä hääpäivään tulisi tunkea mitään turhaa tai ylimääräistä. 

Haluan myös, että läheiseni voivat kokea häissäni olevansa läsnä. Vaikka tiedän tarvitsevani ystävieni ja perheenjäsenteni apua tärkeänä päivänäni, haluan järjestää asiat niin, että jokainen pääsee myös nauttimaan tunnelmasta. 

Aistit hääpäivänä

Yksi tapa lisätä läsnäolon kokemusta on keskittyä siihen, miltä häät tuntuvat eri aisteille. 

Itse olen melko herkkä. En kestä ympäristöjä, jotka eivät ole järjestyksessä, tai joissa on liikaa ärsykkeitä aisteille. Haluan ottaa tämän huomioon myös häissäni. 

Tässä on esimerkkejä, miten omia ja häävieraiden aisteja voi hemmotella tärkeänä päivänä: 

Haju

Hajuaistilla on tärkeä rooli esimerkiksi muistoissa. Häitä varten olisi ihana valita itselleen parfyymi, sekä häätilaan jokin keskeinen tuoksu (esimerkiksi kukkien tai tuoksukynttilöiden muodossa), jonka sitten pitäisi mielessä tulevaisuutta varten. Aina, kun haluaisi palata taas häiden tunnelmaan, voisi haistaa kyseisen tuoksun ja muistaa siihen liittyvät hetket. 

Maku

Olen osallistunut häihin 25 kertaa, ja joka kerralla niissä on tarjoiltu ruokaa! Makuaistia kannattaa hemmotella hyvän ruoan, herkullisten jälkiruokien ja virkistävien juomien muodossa. Myös suunnitteluvaiheessa voi hemmotella omaa makuaistiaan, kun esimerkiksi testailee menuja etukäteen.

Näkö

Häissä on paljon visuaalista! Juhlapaikka, koristeet ja ympäröivä luonto ovat kauniita, ja niistä kannattaa nauttia. Myös kutsukortteihin, ruokalistoihin ja käsiohjelmiin voi panostaa visuaalisesti. Yleensä häissä etenkin morsian panostaa omaan ulkonäköönsä, ja ovatkin yleensä aivan upean kauniita ja ihanan onnellisen näköisiä. 

Tunto

Häissä on romantiikkaa ilmassa! Hääparin toisilleen osoittama rakkaus myös läheisyyden muodossa kuuluu häihin, eikä mikään estä vieraitakaan pitämään toisiaan kädestä kiinni, painumaan toisiaan vasten tanssilattialla tai vaihtamaan muutamaa suukkoa. 

Kuulo

Musiikki on tärkeä elementti häissä. Siitä voidaan nauttia monessa muodossa: häissä voi olla esiintyjiä, tai sitten musiikkia voidaan kuunnella esimerkiksi Spotifysta. Musiikkiin ja hyvään tekniikkaan kannattaa panostaa, sillä sen avulla luodaan tunnelmaa. 

Mitkä asiat auttavat sinua olemaan läsnä?

Advertisement

3 vastausta artikkeliin “Miten olla läsnä häissä? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s