Onko häiden päivämäärällä väliä? 

Hääpäivä on päivä, joka muistetaan ikuisesti. Onko sillä väliä, minkä päivämäärän valitsee omille häilleen? 

Kaunis päivämäärä (eli päivämäärä, jonka numeroista muodostuu jokin kaunis yhdistelmä) on kaunis ajatus. Se kuuluu kuitenkin listalleni ”asioita, joista ei kannata stressata”.

Jos ajankohtaan, jolloin muutenkin olisi menossa naimisiin, sattuu kaunis päivämäärä, niin onhan se hauska ajatus! (Jos esimerkiksi suunnittelisin häitä ensi vuoden helmikuulle, valitsisin varmaan 12.2.2022 päiväksi 5., 19. tai 26. päivän sijaan, mikäli vain muut suunnitelmat antaisivat myöten) 

Tärkeintä on valita häille ajankohta, joka tuntuu sopivalta muun elämän kanssa. Kosinnasta olla sopiva aika häihin, jotta ehtii järjestää kaiken tarpeellisen. Häät kannattaa ajoittaa sellaiseen hetkeen, jolloin elämässä ei ole liian paljon muita kiireitä.

Kauniiden päivämäärien haasteet

Kauniissa päivämäärissä on haasteena se, että ne voivat olla suosittuja. Suosituissa vihkipaikoissa saattaa olla silloin useita pareja, ja päivä saattaa tuntua vähän vähemmän ”omalta”.

Olen myös pohtinut välillä haaveillut häistä jonain juhlapäivänä, esimerkiksi uuden vuoden häistä. Uutena vuotena ja vastaavina juhlapäivinä kuitenkin voi olla haasteena se, että juhlapaikkoja voi olla vaikeampi saada, kun kaikki juhlivat silloin. Eikä myöhemmin kalenteriin saa “ylimääräistä” juhlapäivää omasta vuosipäivästä, kun se yhdistyy jonkin toisen juhlan kanssa. 

Mikä tahansa päivä voi olla erityinen

Mielestäni mikä tahansa päivämäärä voi olla erityinen, kun päivään liittyy tunteita ja muistoja. Meidän parisuhteessa tärkeitä päivämääriä ovat 6.8. ja 20.8., sillä nuo ovat ne päivät, jolloin tapasimme ja aloimme seurustella. Juhlimme joka kuukauden kuudes ja kahdeskymmenes päivä ainakin pienimuotoisesti. 

Päivämäärien merkitys syntyy siis silloin, kun sille itse sellaisen antaa. Mikä tahansa päivä voi tuntua omassa sydämessä kauniilta, kun kyseisenä päivänä on tapahtunut jotain erityistä. 

P.S. Päivämääristä puheeollen, tänään blogin julkaisupäivänä, 9.6., on rakkaan siskoni syntymäpäivä! Pikkusiskoni, joka meni pari vuotta sitten naimisissa, on ollut hyvä pallottelukaveri, kun olen haaveillut häistä. Häneltä olen saanut hyviä vinkkejä. Isot onnittelut syntymäpäivän johdosta! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s