Parhaat kosinnat, osa 1

Huom: Tämä bloggaus sisältää juonipaljastuksia sarjasta Frendit.

TV-ohjelmat ja elokuvat ovat täynnä kauniita, koskettavia ja hauskoja kosintoja. Kosintoja näkee myös esimerkiksi YouTube-videoilla, ja tykkään itse katsoa niitä. Olen päättänyt, että haluan blogissani esitellä muutamia hauskoja ja kauniita kosintoja, joita olen nähnyt televisiossa ja videoilla.

Suurin osa kosinnoista ei sovellu tosielämään (esimerkiksi kosinnassa, josta kerron tänään, on liikaa draamaa omaan makuuni), mutta ne ovat silti upeita tarinoita kaikkine kiemuroineen!

Tänään kerron Monican ja Chandlerin kosinnasta lempiohjelmassani Frendit.

Chandlerin ensimmäinen yritys kosia Monicaa menee pieleen (tai oikeastaan toinen, sillä aikaisemmin ohjelmassa hän on jo kerran kosinut, mutta se on kokonaan toinen tarina…) Hän on ravintolassa juuri pyytämässä Monicaa vaimokseen, kun tämän entinen poikaystävä Richard astuu sisään. Richard liittyy seuralaisensa kanssa pariskunnan seuraan. Monicalla ja Richardilla on hauskaa yhdessä.

Kosinta edeltävänä aikana Chandler on esittänyt, ettei hän ole kiinnostunut sitoutumisesta eikä halua mennä kenties koskaan naimisiin. Hän tekee näin hämätäkseen Monicaa. Hän haluaa kosinnan olevan yllätys. Monica menee täydestä, ja alkaa pohtia, onko Chandleriin sitoutuminen hyvä ajatus.

Yhteisen ravintolaillan illan jälkeen Richard tulee Monican ravintolaan kertomaan hänelle tunteistaan. Richard rakastaa edelleen Monicaa ja on valmis suhteeseen. Monica menee sekaisin, sillä Chandler on juuri kertonut, ettei hän ole kiinnostunut avioliitosta.

Kosintapäivänä Chandler luulee, että Monica on palannut yhteen entisen poikaystävänsä Richardin kanssa. Hän menee Richardin luokse, ja keskustelee tämän kanssa. Keskustelun päätyttyä Chandler päättää, että hänen on kosittava Monicaa mahdollisimman nopeasti.

Kun Chandler palaa kotiin, hänen paras ystävänsä Joey kertoo ovella, että Monica on pakannut tavaransa ja lähtenyt. Chandler murtuu. Kun Chandler avaa oven ja menee sisälle, hänelle selviää, että hän on tällä kertaa se, joka on yllätetty.

Monica on täyttänyt heidän asuntonsa kynttilöillä. Kun Chandler lähestyy häntä, hän menee polvilleen ja aloittaa kosinnan. Hän ei kuitenkaan pysty sanomaan asiaansa loppuun, sillä hän purskahtaa itkuun.

Chandler sanoo, että hän voi jatkaa tästä eteenpäin. Myös hänellä on itkussa pidättämistä. Chandler sanoo, että hän luuli sillä olevan väliä, miten ja missä hän kosisi, mutta tajunneensa, että ainut tärkeä asia on se, että Monica on tehnyt hänet onnellisemmaksi kuin koskaan. Sitten Chandler lupaa Monicalle, että hän viettää loppuelämänsä saaden Monican tuntemaan samoin. Lopuksi hän kysyy Monicalta, tulisiko tämä hänen vaimokseen.

Kosinnan jälkeen muut ystävät huutavat oven takaa, voivatko he tulla sisään. Kaikki ystävykset halaavat ja riemuitsevat kosinnasta.

Itse olen niin herkkä, etten ikimaailmassa haluaisi kosintaani ennen mitään sählinkiä tai hämäystä. Totta kai haluan kosinnan olevan yllätys, mutta en kestäisi, jos poikaystäväni yrittäisi hämätä, ettei hän ole kiinnostunut sitoutumisesta. Kaipaan turvallisuuden tunnetta ja selkeää kommunikaatiota kaikissa vaiheissa.

Tätä lukuunottamatta kaikki muu tässä kosinnassa on kaunista ja täydellistä. Asunto, joka on koristeltu kynttilöillä, on upean näköinen. Sen eteen on varmasti nähty vaivaa. Pidän asioista, jotka osoittavat minulle, että joku on nähnyt vaivaa vuokseni ja ajatellut minua silloinkin, kun emme ole yhdessä.

Pidän kosinnasta myös, koska se tuli täydellisenä yllätyksenä. Kosinnasta tekee kauniin se, että se on niin yksinkertainen ja intiimi. Kaksi ihmistä, jotka rakastavat toisiaan, kertovat toisilleen tunteistaan ja toiveistaan. Siinä ei ole turhia kikkailuja.

Lisäksi pidän ohjelman tyyliin sopivasta lopetuksesta, jossa ystävät tulevat lopuksi sisään juhlistamaan. Frendit on ohjelma, joka kertoo ystävien merkityksestä: parhaimmillaan ystävät ovat kuin perhe. Elämän merkityksellisimmät hetket, kuten kosinnat, jaetaan aina yhdessä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Parhaat kosinnat, osa 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s