Miten partiolaisuus voi näkyä häissä? 

Olen pitkän linjan partiolainen. Harrastus on minulle rakas, ja se on osa minua. Välillä pohdin, miten partiolaisuus voisi näkyä häissä. 

Seuraavaksi listaan muutamia partiolaisten häissä toteutettuja ideoita. Osassa olen ollut itse mukana, osasta olen vain kuullut. Lopussa pohdin, miten partiolaisuus voisi näkyä juuri omissa häissäni. 

Partiohuivit kunniakujalla

Kerran yllätimme erään partioystävän hänen omissa häissään. Kun hän tuli kirkosta ulos, joukko partioasuun pukeutuneita partiolaisia oli kunniakujan päässä heiluttelemassa partiohuiveja. Tempaus oli yllätys, ja morsiamen ilme oli ilahtuneen yllättynyt. 

Morsiuskruunu

PartioWikistä luin, että Partioasemalta voi vuokrata morsiuskruunua partiolaisten häihin. Tästä oli myös hiljattain keskustelua HC-Partiolaiset Facebook-ryhmässä. En ollut koskaan kuullut tavasta, enkä ole täysin varma, kuinka yleinen tuo tapa on, sillä minun tuntemieni partiolaisten häissä morsiuskruunua ei ole käytetty. Kaunis kruunu joka tapauksessa!

Häät Jamboreella

Partiolaisten maailmanlaajuinen suurleiri järjestetään neljän vuoden välein. Noilla leireillä on järjestetty häitä. Tiedän, että myös suomalaiset partioparit ovat menneet naimisiin näin. Häissä pari on pukeutunut partioasuun, ja leiritunnelma on vahvasti läsnä häissä. Erittäin persoonallinen tapa viettää häitä, mikäli sekä morsian että sulhanen ovat partiolaisia!

Partiomaista ohjelmaa

Eräissä häissä, joissa olin, sekä morsian että sulhanen olivat aktiivisia partiolaisia. Heidän häissään oli lipunnosto partiolaisten tapaan. Myös muuta partiomaista ohjelmaa oli häissä, kuten partioaiheinen drinkki hääparin kunniaksi. Nämä yksityiskohdat tekivät häistä todella hauskat ja persoonalliset, ja ne ovatkin yhdet kivoimmista juhlista, joissa olen koskaan ollut. 

Miten partiolaisuus voisi näkyä omissa häissäni? 

En tiedä, onko mikään luettelemista tavoista suoraan se juttu, jolla partiolaisuus näkyy minun häissäni. Mutta jotenkin haluan sen näkyvän. 

Partio, kuten mikä tahansa harrastus, voi näkyä esimerkiksi häiden jossain ohjelmanumerossa, tai koristeiden pienissä yksityiskohdissa. 

Partiossa opituista johtamistaidoista on kenelle tahansa hyötyä häiden järjestämisessä. Partiolaiset ovat tottuneet järjestämään isoja tapahtumia ja organisoimaan asioita. Itsekin olen partiossa järjestänyt tapahtumia, jotka ovat paljon häitäni suurempia. 

Ennen kaikkea haluan partioihanteiden näkyvän häissäni. Haluan, että häissäni rakennetaan ystävyyttä yli rajojen, kunnioitetaan muita, rakastetaan luontoa, suojellaan ympäristöä ja kenties etsitään elämän totuuttakin. 

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Miten partiolaisuus voi näkyä häissä? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s