Note to self: Pidä itsestäsi huolta häiden aikaan! 

Tiedän morsiamia, jotka eivät nukkuneet kuin tunnin häitään edeltävänä yönä, ja joille ruoka ei maistunut. Edellisenä iltana vielä koristellaan juhlapaikkaa tai lakataan kynsiä, tai sitten jännitys yksinkertaisesti iskee päälle. 

Jännitys on normaalia, ja itsekin varmaan jännitän aika paljon häitä edeltävänä yönä. Sille ei aina voi mitään. 

Haluan kuitenkin tehdä kaiken voitavani, jotta olisin mahdollisimman hyvä versio itsestäni omana hääpäivänäni. Pahinta olisi olla väsynyt ja stressaantunut, jolloin vain pilaa omansa ja muiden päivän. 

Miten pitää huolta itsestään ennen häitä? 

Häitä ennen (ja oikeastaan myös muina aikoina elämässä) on tärkeää syödä, nukkua ja liikkua hyvin. Ei siksi, että niiden ansiosta näyttää hyvältä (vaikka kyllä sekin on hyvä motiivi), vaan siksi, että ne auttavat tuntemaan olon paremmaksi ja vähentävät stressiä. 

Myös itse hääpäivänä, ja häitä edeltävinä päivinä, näihin kannattaa kiinnittää huomiota. Häitä edeltävää viikkoa tai päivää ei saisi suunnitella niin täyteen, ettei ehdi pitää itsestään huolta. 

Itselleen tärkeitä harrastuksia ei kannata perua häiden alla, vaan häitä ennen pitäisi pyrkiä elämään mahdollisimman normaalia elämää ja pitämään kiinni rutiineista. 

Kun häitä edeltävänä viikkona ei ole stressannut liikaa, nukkuu paremmin häitä edeltävänä yönä. Uneen kannattaa varata riittävästi aikaa. Mikäli häät ovat jollain muulla paikkakunnalla kuin omalla kotipaikkakunnallaan, kannattaa myös pohtia tarkkaan, missä haluaa yönsä viettää: pystyyhän siellä varmasti nukkumaan tarpeeksi hyvin? 

Miten pitää itsensä kasassa hääpäivänä? 

Pieni aamulenkki hääaamuna ei myöskään ole yhtään huono idea mielestäni. Liikunta auttaa purkamaan paineita, ja tuo energiaa koko päiväksi. Juoksemaan, tai vaikka pienelle kävelylle, voi morsian lähteä esimerkiksi yhdessä kaasojen kanssa, jonka jälkeen valmistautuminen suurta päivää varten alkaisi. 

Syömisestä kannattaa myös pitää huolta. Kannattaa suunnitella, milloin ja missä syö hääpäivän aikana, ettei verensokeri pääse laskemaan. Mukana voi kantaa  juomapulloa ja pieniä eväitä. 

Itsestään huolehtimisessa auttaa, kun pyytää apua muilta ihmisiltä. Esimerkiksi kaasolle voi antaa tehtäväksi huolehtia, että morsian syö tarpeeksi päivän mittaan. Läheiset ovat häissä tukemassa hääparia. Totta kai on hyvä muistaa, että myös kaasolle ja bestmanille kannattaa antaa tilaa hengittää ja pitää huolta itsestään. Päivä on kova heillekin, ja heidänkin pitää jaksaa. 

Olisi kiva kuulla, jos jollain on hyviä vinkkejä itsestään huolehtimiseen häiden alla ja itse hääpäivänä! Olen aika herkkä, joten stressi vaikuttaa minuun todella helposti. Haluan kiinnittää omaan hyvinvointiini huomiota erityisesti häiden alla. 

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Note to self: Pidä itsestäsi huolta häiden aikaan! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s