Miten häitä järjestäessä voi päästää luovuuden valloilleen?

Luovuus on tärkeä osa ihmisenä olemista, ja häät ovat hyvä tilaisuus päästä toteuttamaan itseään ja luoda jotain kaunista. 

Jos sinulla on luovia kykyjä, käytä niitä hyväksesi omia tai ystäväsi häitä suunnitellessa. Luovuus auttaa sinua tuntemaan itsesi onnellisemmaksi, joten nauti siitä. 

Käytä luovuutta juuri niillä tavoilla, joista nautit, äläkä ota turhaa stressiä yrittämällä kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä. 

Tässä muutamia ideoita, miten voit käyttää luovuuttasi häitä järjestäessä. 

Kirjoittaminen 

Itselleni tyypillisin tapa ilmaista itseäni on kirjoittamalla, ja tämä hääblogi on yksi tapa minulle olla luova. Jotkut myös kirjoittavat vihkivalat itse. Jos runosuoni sykkii, hääjuhlassa voisi lausua runoja, tai kauniin runon voi laittaa myös vieraiden pöytiin ilahduttamaan juhlaväkeä. 

Visuaalisuus 

Jotkut ovat taiteellisesti ja visuaalisesti lahjakkaita. Olen ollut häissä, joissa on todella upeita koristeita tai kutsukortit olivat ihanat. Myös kukkien valitsemisessa tarvitaan visuaalista silmää. 

Häiden ohjelmassa vain taivas on rajana! Perinteiset ohjelmanumerot voidaan toteuttaa uusilla tavoilla, tai sitten häihin voidaan keksiä täysin uudenlaista ohjelmaa. Ohjelma on yksi niistä asioista, jotka häistä muistetaan parhaiten. 

Musiikki 

Häissä kaivataan musiikkiesiintyjiä sekä vihkimiseen että juhlaan, ja mahdollisesti joku soittamaan levyjä tai nousemaan bändin kanssa lavalle tanssittamaan vieraita. Hääparille sävelletty tai sanoitettu laulu on myös kaunis idea, ja ainakin itse ilahtuisin sellaisesta valtavasti. 

Esiintyminen

Nautitko esiintymisestä? Esiinnyit sitten millä tahansa tavalla, esitykset luovat tunnelmaa häihin. Häissä tyypillisiä esityksiä ovat puheet ja musiikkiesitykset, mutta mikään ei estä esimerkiksi jonglööritaiteilijaa esiintymästä häissä! 

Valo- ja videokuvaus 

Häihin tarvitaan aina joku ikuistamaan tärkeät hetket! Yksi hauska idea on virallisten hääkuvaajien lisäksi antaa vieraille esimerkiksi polaroid-kamerat, ja antaa heidän päästää luovuutensa valloilleen. 

Hyödynnä kaikkien taidot! 

Oletko kenties morsian tai kaaso, joka toivoisi omaavansa visuaalisen silmän ja sävelkorvan? Kaikkea ei tarvitse osata itse. Pohdi, mitä taitoja ystäväpiirissäsi on, ja pyydä heiltä luovia palveluksia häälahjaksi. 

Muista, että mikäli ystäväsi on ammattilainen jossain, hän ei välttämättä tee työtään ilmaiseksi. Pyydä ystäviltäsi vain asioita, jotka tuottavat iloa teille molemmille. Muista kiittää ja palkita ystäviäsi heidän vaivannäöstään! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s