25 kertaa häävieraana: lista asioista, jotka olen oppinut muiden häissä ollessani

Minua voisi kutsua hääkonkariksi. Olen ollut häissä vieraana yhteensä 25 kertaa. Tarkkaa lukua on vaikea sanoa, sillä joka kerta, kun olen laskenut kaikki häät, joissa olen käynyt, unohdan jonkun laskuista ja muistan sen tulevan viikon aikana. 

Häissä on ihana käydä. Ne ovat rakkaudentäyteisiä juhlia, joissa on ihana tunnelma. 

Vihkimisiä olen nähnyt vain muutaman, ehkä noin kuusi. Kirkossa, johon kuulun, hääparit vihitään usein temppelissä pienessä tilaisuudessa, jossa paikalla on vain perhe ja muutama läheinen. Tämän jälkeen pidetään hääjuhla, johon tulevat kaikki vieraat. 

Olen auttanut häiden järjestelemisessä useaan kertaan. Olen ollut koristelemassa, esiintynyt ja toiminut häiden juontajana. Olen ollut mukana häämekko-ostoksilla. Olen toiminut kaasona ja morsiusneitona. 

Tässä on lista asioista, joita olen oppinut muiden ihmisten häistä:

  • Jos samassa pöydässä istuu mielenkiintoisia ihmisiä, ilta on onnistunut. Vaikka istumajärjestyksellä ei voikaan miellyttää kaikkia, kannattaa siihen panostaa ainakin sen verran, ettei kukaan joudu olemaan täysin yksin. Mikäli mahdollista, kannattaa antaa niille vieraille, jotka eivät muuten tunne häistä ketään, mahdollisuus ottaa avec mukaan. 
  • Livemusiikki takaa onnistuneet bileet, joissa vieraat tanssivat. 
  • Häihin kannattaa järjestää rohkeasti persoonallisia ohjelmanumeroita, jotka kertovat hääparista ja heidän yhteisestä taipaleestaan. 
  • Kannattaa antaa tärkeille ihmisille jokin tehtävä häihin: esimerkiksi kysyä apua koristeluihin tai pyytää heitä pitämään puhe. Pieni tehtävä auttaa läheisiä ihmisiä tuntemaan itsensä tärkeiksi hääpäivänä. 
  • Kun hääpari huomioi jokaisen vieraan henkilökohtaisesti häiden aikana, edes tervehtimällä nimellä ja antamalla halauksen, häävieraat tuntevat itsensä tervetulleiksi ja viihtyvät paremmin. 
  • Mieleenpainuvat häät saa myös pienellä budjetilla. Ainakaan minulle ei ole väliä, ovatko häät koristellussa jumppasalissa vai viiden tähden ravintolassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s