Häistämme tulee ISOT!

Kun aloitin tämän blogin pitämisen, kirjoitin haaveilevani pienistä ja intiimeistä häistä. 

Nooh….se ei taida ihan toteutua. 

Minulla on vähän alle 40 Suomessa asuvaa sukulaista (ja parikymmentä ulkomailla asuvaa), joiden kanssa olen todella läheinen. He kaikki ovat pakollisten häävieraiden listalla. 

Sukulaisten lisäksi haluan kutsua häihin myös ystäviäni. Minulla on paljon ystäviä. Kun pohdin kaasoa itselleni, minulla oli mielessä yhdeksän läheistä ystävää, joista olisin voinut valita kenet tahansa kaasoksi. 

Näiden yhdeksän lisäksi minulla on useita muita ystäviä, joiden kanssa vietän aikaa säännöllisesti ja juttelen vähintään kuukausittain. 

Minulla on myös ulkomailla paljon ystäviä, jotka matkustavat Suomeen häitäni varten. 

Häävierasmäärään tulee laskea myös jokaisen naimisissa tai vakavassa parisuhteessa olevan ystävän puoliso, mikä myös nostaa vierasmäärää entisestään. 

Iso juhlapaikka sallii ison määrän vieraita

Kun emme vielä tienneet, missä juhlisimme häitä, pohdin vieraslistaani tarkkaan ja järjestelin vieraitani tärkeysjärjestykseen ja erilaisille listoille. 

Kun valitsimme juhlia varten paikan, johon mahtuu jopa yli 200 henkilöä, olin helpottunut, sillä voisin kutsua häihin kaikki A-, B- ja C-listan vieraat, eikä tarvitsisi laskea tuoleja. 

Näillä näkymin meillä on tulossa yli sadan hengen häät. Vieraista reilusti enemmistö on minun vieraitani, sillä minulla on isompi suku ja enemmän läheisiä ystäviä kuin Jannella. Tämä ei kuitenkaan haittaa kumpaakaan meistä. 

Häitä suunnitellessani olen tajunnut, että isot häät ovat minun juttuni. Olen aina rakastanut olla ihmisten ympäröimänä. 

Yksi elämäni onnellisimmista päivistä oli ylioppilasjuhlapäiväni, jolloin noin sata ihmistä tuli kotiini onnittelemaan minua. Odotan innolla, että saan kokea häissä saman: kaikki minulle tärkeät ihmiset läheltä ja kaukaa saapuvat onnittelemaan minua ja juhlimaan häitä kanssani.

Jotkut panostavat häissään upeaan hääpaikkaan, joillekin on tärkeää ikimuistoinen häämatka. Minä panostan häissäni ihmisiin ja siihen, että mahdollisimman moni minulle tärkeä ja rakas ihminen pääsee juhlimaan kanssamme.

P.S. Tähän mennessä olen julkaissut blogissa yhden tekstin viikossa. Tästä eteenpäin julkaisen joka toinen viikko, sillä inspiraatiota ei ole tarpeeksi enää viikoittaiseen julkaisutahtiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s