Tuliko minusta sittenkin ”koronamorsian”?

Kun kihlauduimme kesällä 2021, koronapandemia oli jatkunut jo yli vuoden. Lähdimme kuitenkin hääsuunnitteluihin luottavaisin mielin: rokotukset olivat tuossa vaiheessa jo pitkällä, ja uskoimme pandemian olevan lähes ohitse, kun hääkellomme soivat.

Mitä pidemmälle syksy on edennyt, sitä enemmän olen alkanut ajatella koronaa osana hääjärjestelyitä. Koronatilanne on omassa maakunnassamme Pirkanmaalla pahempi kuin koskaan. Erilaisia rajoituksia on tullut, ja myös yksityistilaisuuksia on suositeltu rajoittamaan.

Välillä pohdin, joudutaankohan häät pitämään vain ydinperheiden kesken tai joudummeko kysymään koronapassit osallistujilta. Mietin myös ulkomailta tulevia vieraitani: onko Suomeen järkevää matkustaa juuri nyt?

Minulla ja sulhasellani on jo rokotukset, samoin suurimmalla osalla läheisistäni. Olen yrittänyt ottaa huolettoman ja stressittömän asenteen häitä kohtaan: pääsuunnitelmalla mennään, kunnes toisin rajoitetaan. Rajoitukset muuttuvat niin usein, ettei niitä voi ennakoida, eikä varasuunnitelmiin kannata käyttää turhaan aikaa.

Olemme päättäneet, että menemme naimisiin 19. helmikuuta, olivat rajoitukset millaiset tahansa. Mikäli saamme pitää samana päivänä juhlat perheenjäsenten, sukulaisten ja ystävien kanssa, olemme siitä kiitollisia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s